Välkommen till demensvård med hög livskvalitet.

Vårt långtidsboende

Välkomna till Slottet

Vi hoppas att ni kommer att trivas

När en person inte längre kan bo hemma på grund av sin demenssjukdom skall ett tillfredsställande alternativ med hemlik miljö, god mat och stimulerande innehåll i dagen erbjudas, då är Hammarbyslottet rätt alternativ.

Vi erbjuder dagliga aktiviteter och promenader utöver mindre aktiviteter som finns på varje boendeenhet. Till hjälp har vi tre aktivitetsansvariga på vår dagverksamhet. Exempel på aktiviteter vi har är våfflor, pub och trädgårdsskötsel - allt utifrån önskemål.

Hammarby Slott är ett demensboende som drivs i privat regi av ett par med ett brinnande intresse för sitt arbete. Hammarby Slott består av 48 lägenheter i en hemtrevlig miljö med naturen inpå knutarna. Slottet är smakfullt renoverat där vi bevarat den vackra arkitekturen med dess höga takhöjd och kombinerat med moderna material och standard.

Vi skapar trygghet

En hög livskvalitet

Och en boendemiljö att trivas i

Vår målsättning är att Hammarby slott skall upplevas som ett värdigt alternativ till den inrotade hemmiljön. Här arbetar vi fortlöpande med att förbättra vår miljö och göra den så hemlik och trygg som möjligt.

Här finns inga vita korridorer, sjukhusmöbler eller andra saker som för tankarna mot sjukhus eller institution. För att kunna få en riktig hemkänsla i just sin lägenhet svarar boende själv för möbleringen.

Vi sätter stort fokus i att måltiderna blir en trevlig upplevelse. Maten är framtagen av dietister och tillagas i centralkök av en privat caterings firma som har funnits i decennier och har brinnande intresset för att människor skall känna sig nöjda och belåtna. Oftast står husmanskost på matsedeln.

Mer info

Mer information

Besökstider, sjuksköterska & fysioterapeut

Vid slottet har vi en öppen och inbjudande miljö och våra besökstider är flexibla. 

Vi har daglig tillgång till sjuksköterskor 7.00 -16.00. Efter 16.00 anlitar vi sjuksköterskepatrull. Läkarrond sker 1ggr/v samt vid behov, anhöriga är välkomna. Både läkare, tandläkare och fotvårdsspecialist är knutna till enheten. Fysioterapeut finns i tjänst dagtid måndag - fredag och arbetsterapeut på konsultbasis.

Vi hälsar även husdjur välkomna till Hammarbyslottet!

Kontakta oss

Ni får gärna höra av er med era frågor


08-590 316 41
info@hammarbygruppen.se

Adress

Hammarbygruppen Vård Omsorg AB
Sysslomansvägen 1
195 45 Upplands Väsby